De lente komt eraan - waarom u voor kamperen een River 2-serie Portabl – EcoFlow Europe De lente komt eraan - waarom u voor kamperen een River 2-serie Portabl - EcoFlow Europe

EcoFlow Europe

De lente komt eraan - waarom u voor kamperen een River 2-serie Portable Power Station nodig hebt

De lente komt eraan - waarom u voor kamperen een River 2-serie Portabl

Portable power stations (PPS) zijn gamechangers tijdens stroomuitval als back-up van de elektriciteitsvoorziening van uw huis. Ze zijn ook waardevolle toevoegingen aan thuiswerkplaatsen en bouwplaatsen. Maar veel mensen kennen de vele voordelen van portable power stations voor op de camping nog niet.

Een PPS kan uw kampeervakantie veranderen en zelfs uw avonturen in het wild veiliger maken...

Van kamperen op het strand tot ruig in het bos, dit zijn alle redenen waarom u een portable power station nodig hebt tijdens het kamperen.

1. Kamperen met comfort en gemak

Toegang tot elektriciteit is essentieel voor kampeerders die comfort en gemak belangrijk vinden. Met een portable power station kunt u genieten van moderne voorzieningen terwijl u zich in de vrije natuur waagt. 

Stel u voor dat u wakker wordt met de geluiden van de natuur terwijl u toch een vers kopje koffie kunt zetten zonder het gedoe van een kampvuur of een eenpitter op propaangas. Met zo’n snelle toegang tot elektriciteit kunt u gemakkelijk een luchtbed opblazen en draagbare luidsprekers, of zelfs een videoprojector, van stroom voorzien! De mogelijkheden om het comfort van uw kampeervakantie te vergroten zijn vrijwel eindeloos!

Stel u voor dat u wakker wordt met de geluiden van de natuur terwijl u toch een vers kopje koffie kunt zetten zonder het gedoe van een kampvuur of een eenpitter op propaangas. Met zo’n snelle toegang tot elektriciteit kunt u gemakkelijk een luchtbed opblazen en draagbare luidsprekers, of zelfs een videoprojector, van stroom voorzien! De mogelijkheden om het comfort van uw kampeervakantie te vergroten zijn vrijwel eindeloos!

Zelfs een klein portable power station slaat genoeg energie op om kleine elektrische apparaten op te laden - van smartphones tot koffiezetapparaten, lampen, computers en meer. 

2. Wek stroom op voor onbeperkte energievoorziening

Portable power stations fungeren eigenlijk als een gigantische batterij - de meeste bieden in ieder geval voldoende elektriciteitsopslag om al uw essentiële apparatuur voor een weekendje kamperen van stroom te voorzien. Voor langere kampeertochten raden we aan om een portable power station te combineren met draagbare zonnepanelen om u toegang te geven tot schone, hernieuwbare zonne-energie - waar u ook bent. 

Sommige portable power stations, zoals de EcoFlow RIVER 2-serie, zijn compatibel met zonnepanelen, wat een milieuvriendelijk alternatief vormt voor generatoren op gas. 

Zelfs het kleinste portable power station in de RIVER 2-serie kan tot 600 W elektriciteit leveren en tot 784 Wh aan stroom genereren in combinatie met een van de draagbare zonnepanelen van EcoFlow. Dat is meer dan genoeg stroom om al uw kleine elektrische apparaten op te laden, zoals smartphones, laptops en Bluetooth-luidsprekers, of om kleine keukenapparatuur zoals broodroosters en blenders te laten werken.

Het mooie van zonne-energie is dat u elektriciteit kunt opwekken zolang er daglicht is. In tegenstelling tot benzine of andere fossiele brandstoffen is zonne-energie gratis en hernieuwbaar.

Als u een extra boost nodig heeft, hoeft u zich geen zorgen te maken, u kunt uw PPS ook aansluiten op de dynamo van uw auto - of walstroom op een camping - om op te laden.

3. Schoon en stil alternatief voor een gasgenerator

Sommige kampeerders nemen een generator op gas mee om hun camper of caravan van stroom te voorzien. Generatoren op gas maken veel lawaai en stoten giftige stoffen uit, waaronder koolmonoxide. Dit heeft niet alleen invloed op uw kampeerervaring, maar een luide generator kan naburige kampeerders irriteren. Voor veel campings heeft u een vergunning nodig om een generator op fossiele brandstof te laten draaien en deze mag alleen tijdens een beperkt aantal uren worden gebruikt.

Om uw kampeerplek stil, veilig en schoon te houden, raden we u aan een generator op gas te vervangen door een portable power station met zonnepanelen. Ze kunnen net zoveel stroom leveren als een gasgenerator, zijn gemakkelijk oplaadbaar en vrijwel geruisloos zonder luchtvervuiling.

Gasgeneratoren zijn vaak onhandiger en vereisen dat u brandstof bij de hand hebt. Portable power stations zijn compacter, gebruiksvriendelijker en handig op te laden met zonnepanelen.

4. Ideaal voor caravans en campers

Het caravanleven blijft een populaire vorm van langdurig kamperen. Voor liefhebbers van reizen en het buitenleven biedt het een stijl van kamperen die het basiscomfort van het moderne leven behoudt en tegelijkertijd avontuur en onderdompeling in de natuur mogelijk maakt. Net als campers rusten veel mensen hun caravans uit met een volledige keukenopstelling, verlichting, airconditioners en andere apparaten.

Deze elektronica vereist meestal een off-gridstroomoplossing of toegang tot walstroom. Maar als u er graag op uit wilt trekken, weg van campings, dan is een power station de beste keuze.

Of u nu uw eerste camper ombouwt en op zoek bent naar een gemakkelijke oplossing voor uw elektriciteitsbehoeften of de gasgenerator van uw camper wilt vervangen door een milieuvriendelijk alternatief, een PPS is een krachtige oplossing. Een groter portable power station, zoals de EcoFlow RIVER 2 Pro, levert meer dan genoeg vermogen om kleine apparaten zoals magnetrons, waterkokers, blenders en ventilatoren te laten werken.

Off-gridenergievoorziening is vooral handig voor oudere campers met weinig stopcontacten en kleine generatoren met beperkte elektrische capaciteit. Een portable power station is een goede oplossing voor kampeerders die vaak merken dat zekeringen doorslaan en de stroomonderbrekers in hun camper uitschakelen, wat een teken is dat de bestaande stroomvoorziening van hun camper hun elektriciteitsbehoeften niet aankan.

5. Gebruiksgemak

De portable power stations van EcoFlow zijn eenvoudig op te laden op een van de volgende vier manieren:

  • AC (huishoudelijke elektriciteit)
  • Opladen via zonne-energie (met behulp van zonnepanelen)
  • Opladen via auto
  • Opladen via USB-C

Alle portable power stations uit de RIVER 2-serie kunnen in ongeveer een uur volledig worden opgeladen met wisselstroom.

Met een portable power station voorkomt u dat u met extra gas voor uw generator moet sjouwen. U hebt meerdere oplaadopties die niet afhankelijk zijn van brandstof of toegang tot een tankstation vereisen.

6. Creëer de ultieme off-gridinstallatie

Voor de toegewijde buitenmens die liever in de afgelegen wildernis kampeert, is een portable power station een uitstekende investering om uw off-gridinstallatie naar een hoger niveau te tillen.

Afzien van het comfort van een traditionele camping, zoals stromend water en elektriciteit, en ervoor kiezen om volledig off-grid te gaan, heeft zo zijn voordelen. U kunt massa’s kampeerders vermijden, ontsnappen aan licht- en geluidsoverlast en u meer verbonden voelen met de natuur.

Dankzij een portable power station profiteert u van alle voordelen van off-grid kamperen terwijl u toch toegang hebt tot moderne gemakken - geen lege telefoonbatterij meer of afhankelijk van potentieel gevaarlijke lichtbronnen zoals lantaarns. Met een portable power station heeft u zelfs op de meest afgelegen locaties toegang tot elektriciteit. U bent niet langer beperkt tot drukke campings met elektrische aansluitingen.

7. Compact en gemakkelijk mee te nemen

U twijfelt misschien over het kopen van een portable power station voor op de camping - het is tenslotte nog één extra ding om in uw auto te stoppen die al vol zit met slaapzakken, koelboxen en kampeerstoelen. Maar het zal u misschien verbazen hoe compact een PPS kan zijn. Kleine tot middelgrote modellen uit de RIVER 2-serie nemen minder ruimte in dan uw gemiddelde koelbox.

De EcoFlow RIVER 2 portable power stations zijn klein, lichtgewicht en gemakkelijk mee te nemen - er past er zelfs een in uw rugzak! De EcoFlow RIVER 2 Max weegt minder dan 6,3 kg (14 lbs), maar biedt voldoende vermogen voor uw elektronica.

Met een compact PPS is het niet langer een keuze tussen stroomback-up en backpacken met een lichte belasting - u kunt beide hebben voor een aangename kampeervakantie.

8. Maak uw opstelling geschikter om te koken tijdens kamperen

Voor mensen die zijn opgegroeid met kamperen, is er iets nostalgisch aan het roosteren van worstjes en marshmallows boven een vuur of het opwarmen van een blik gebakken bonen op een eenpitter op propaangas. Geef u over aan de nostalgie, pak een portable power station in en ga voor meer kookcomfort tijdens het kamperen.

U zet een blender aan voor smoothies (of cocktails), zet verse koffie met uw koffiezetapparaat en kookt met een elektrische kookplaat of waterkoker. U kunt misschien wegkomen zonder moderne apparaten om uw maaltijden in de buitenlucht te bereiden, maar ze maken het zeker gemakkelijker en bieden uw mogelijkheden voor creatieve kampeermaaltijden.

9. Lege telefoonbatterijen behoren tot het verleden

Tegenwoordig vertrouwen we voor alles op onze smartphones - van routebeschrijvingen tot de beste wandelpaden tot de altijd zo handige zaklamp. De meeste moderne kampeerders zijn het erover eens dat een volledig opgeladen mobiele telefoon zorgt voor een vlotte kampeertrip. Maar al te vaak eindigen we lang voor het einde van een kampeertrip in de vrije natuur met een lege telefoonbatterij.

U kunt altijd een volledig opgeladen telefoon met een portable power station tussen uw kampeerspullen hebben. Het is niet alleen voor de luxe; een mobiele telefoon kan uw reddingslijn zijn in geval van nood. Het is het enige wat u niet zonder stroom wil laten zitten.

Conclusie

Hoewel kamperen een geweldige manier is om te ontsnappen aan de drukte van het dagelijkse leven en de verbinding met de technologie te verbreken, is er geen reden om het comfort en gemak van elektriciteit onderweg thuis te laten.

De portable power stations van EcoFlow leveren voldoende elektriciteit om al uw apparaten van stroom te voorzien in een toegankelijk, oplaadbaar en compact pakket.

Vergeet die lege telefoonbatterij of het irritante gerommel (en de giftige uitstoot) van een gasgenerator. Combineer uw PPS met draagbare zonnepanelen voor de ultieme compacte off-grid elektrische installatie.

Om deze redenen (en meer) halen portable power stations de lijst met kampeerbenodigdheden voor de moderne outdooravonturier.

Post a comment

Please note, comments must be approved before they are published

Never miss a sale or new arrivals 🛍️

Subscribe to get updates on our new products and exclusive promotions
Ecocredits
EcoCredits Program
Become a member and get free shipping, earn EcoCredits for discount vouchers and cash deductions.
EcoCredits Appreciation Week
Happening every fourth week of the month.
Refer a Friend & Get Rewards
Give a 5% off coupon, and earn up to €500 cash per referral.
How to Earn EcoCredits
Register and Subscribe
1000 EcoCredits
Join us and subscribe to the EcoFlow newsletter.
Shop
1 EcoCredit for every €1 spent
Earn every time you order.
Refer a Friend
Up to 3000 EcoCredits
You'll get 100 EcoCredits for every successful sign-up referral.
Warranty
1000 EcoCredits
Register your product information for warranty, and you can get 1000 points for each registered product.
Profile
1000 EcoCredits
Adding your details, like your birthday.
Get Rewards
Coupons
€5
100 EcoCredits
€10
200 EcoCredits
€25
500 EcoCredits
€50
1000 EcoCredits
€100
2000 EcoCredits
€200
4000 EcoCredits
Gift
EcoFlow Badge
1199 EcoCredits
EcoFlow Camping Mat
5499 EcoCredits
EcoFlow Camping Light
4599 EcoCredits
EcoFlow Smart Plug
5999 EcoCredits
EcoFlow Flatbed Trolley
7449 EcoCredits
EcoCredits Week
Highlights of the EcoCredit Appreciation Week event:
7 days member-only discounts
Redeem coupons and gifts with EcoCredits
More discounts are waiting for you to explore!
Never miss another sale or promo!
Success!
* I agree to EcoFlow's Privacy Policy and Terms of Service.
Win-Win Referral Rewards
You'll get 100 EcoCredits
for every successful sign-up referral.
Enjoy 5% cash back on
every referred order.
Top 3 referrers earn EcoFlow
grand prizes.